УЄФА оштрафував Сербський футбольний союз за поведінку фанатів на матчі з Англією

Фанати на матчі Україна-Англія у дії
Фанати на матчі Україна-Англія у дії

УЄФА оштрафував Сербський футбольний союз на 14,5 тисяч євро за поведінку вболівальників на матчі з Англією

УЄФА розпочав дисциплінарну справу щодо поведінки сербських вболівальників на матчі між Сербією та Англією на Євро-2024. Згідно з рішенням, Сербський футбольний союз отримає штраф у розмірі 14,5 тисяч євро.

На цьому матчі було помічено вивішування прапора Росії на трибунах.

Обвинувачення, пред'явлені УЄФА до Сербського футбольного союзу, включали кидання предметів вболівальниками та поширення провокаційних повідомлень, які не мали нічого спільного зі спортивною подією.

Рішення про накладення штрафу на Сербський футбольний союз було прийняте після розгляду справи УЄФА.

Також, в соцмережах поширювалося відео, на якому румунські вболівальники як будто скандують ім'я російського диктатора Володимира Путіна. Проте пізніше виявилося, що звук на відео був змінений. Служба стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки заявила про це у Facebook.

Додатково, відбулася нецензурна реакція росіянки Майї Гучмазової, яка має грузинський паспорт, на відмову української фехтувальниці Олени Кривицької потиснути їй руку після матчу на Чемпіонаті Європи.

16 червня, під час трансляції матчу Україна - Румунія, сталася неприємна ситуація, коли трансляція була перервана і українські вболівальники не змогли подивитися гру своєї збірної та перший матч України на чемпіонаті Європи-2024.

Читайте також