Українцям показали, як зміняться суми у платіжках за електрику з новими тарифами

Українцям показали, як зміняться суми у платіжках за електрику з новими тарифами

В Україні з 1 червня 2024 року набули чинності нові тарифи на електроенергію. Ця зміна значно вплинула на витрати тих домогосподарств, які користуються електричним опаленням.

Про це повідомляє видання "Обозреватель".

Відповідно до нових правил, вартість кожної кіловат-години зросла з 2,64 грн. до 4,32 грн. Це означає, що рахунки за електроенергію більшості споживачів значно збільшаться. Наприклад, якщо раніше вони сплачували 448,8 грн. за споживання 170 кВт-год, то тепер ця сума зросте до 734,4 грн. За споживання 400 кВт-год замість 1056 грн. доведеться платити 1728 грн.

Зверніть увагу на зміни для користувачів електричного опалення. Плата за споживання, якщо взимку вони використовують більше 2000 кВт-год, зросте з 5280 до 8644,3 грн. Однак, якщо їх споживання не перевищує 2000 кВт-год, тариф залишиться незмінним - 5280 грн.

Важливо відзначити, що пільговий тариф застосовуватиметься лише у разі наявності офіційно затвердженого проекту з використанням котла або теплового насосу. Для інших видів електричного опалення, таких як кондиціонери, конвектори, тепловентилятори, термопанелі, обігрівачі та тепла підлога буде застосовуватись повний тариф.

Раніше у комунальному підприємстві "Укренерго" розповіли, чи змінилося споживання електрики українцями після підвищення тарифу з 1 червня.

Читайте також: