Українцям у Польщі підказали кілька способів знайти україномовного лікаря

Українцям у Польщі підказали кілька способів знайти україномовного лікаря

Шукайте україномовних лікарів у Польщі за допомогою інтернет-ресурсів та українських організацій

Польща прийняла найбільшу кількість українських біженців, але кількість мігрантів продовжує зростати. Зростання кількості українців у Польщі підкреслює необхідність пошуку україномовних лікарів.

За інформацією з Телеграм-каналу "Релокація. Українці у Польщі", існують кілька способів знайти медичного фахівця, який розмовляє українською мовою.

Спеціалізовані платформи, такі як Doktoralia.pl та ZnanyLekarz.pl, допомагають знаходити лікарів з україномовним спілкуванням та спеціалізацією. Крім того, ці сайти надають відгуки пацієнтів.

Українські громади та релігійні організації в Польщі також можуть допомогти знайти україномовних лікарів. Наприклад, Українська греко-католицька церква часто ділиться інформацією про україномовних лікарів та клініки, де вони працюють, зі своїми парафіянами.

У великих містах Польщі, як-от Варшава, Краків, Вроцлав та Гданськ, деякі приватні клініки, зокрема Medicover та LuxMed, мають у своєму штаті україномовних фахівців. Навіть у державних медичних установах можна запитати про наявність україномовних лікарів при записі на прийом.

До того ж, українцям радять шукати україномовних лікарів за допомогою соціальних мереж, спеціалізованих сайтів, форумів та українських організацій. Також можна звернутися до знайомих, які живуть у Польщі, і попросити поради у їхньому пошуку.

Крім того, раніше українцям у ЄС надали поради щодо отримання рецептів на ліки у Польщі, Німеччині та Чехії.

Читайте також: