Вбивство російського пілота в Іспанії: стали відомі нові деталі

Вбивство російського пілота в Іспанії: стали відомі нові деталі

За словами The Wall Street Journal, готівку за вбивство російського пілота Максима Кузьмінова отримали кілери від російських чиновників, які працюють у Відні. Кузьмінов раніше вкрав гелікоптер Мі-8 для України.

За даними журналістів, Відень перетворився на новий центр шпигунства РФ в Європі через вислання дипломатів-шпигунів з європейських столиць через російське вторгнення в Україну.

Кількість російських державних службовців в Австрії зросла з 300-400 до понад 500. Більш як половина з них є шпигунами, за даними австрійських спецслужб.

Російські шпигуни в Австрії допомагають вербувати агентів і фінансувати російські операції, такі як відстеження поставок зброї Києву та вбивство Кузьмінова.

Австрійське законодавство дозволяє шпигунську діяльність, якщо вона не спрямована проти Австрії.

Великі обсяги готівки надходять до Австрії від Росії, яку російські дипломати перевозять по всій Європі через дипломатичну пошту. Інші країни ЄС розглядають пропозицію заборонити російським дипломатам покидати країну, де вони працюють.

Російський пілот Кузьмінов був знайдений мертвим в Іспанії після того, як його гелікоптер Мі-8 злетів у РФ із України. Він надавав цінні дані про військові об'єкти для розвідки Міноборони України ще до своєї втечі.

Сповіщення про приземлення гелікоптера Мі-8 в Україні та здачу його у полон підтвердило Головне управління розвідки Міноборони.

Розвідка України провела спецоперацію під назвою "Синиця", в ході якої вдалося виманити пілота Мі-8 в Україну.

Читайте також: