США перевели кілька баз в Європі у підвищену готовність через загрозу терактів – CNN

США перевели кілька баз в Європі у підвищену готовність через загрозу терактів – CNN

Загроза терористичних атак на американські військові бази в Європі привела до підвищеної готовності. За інформацією телеканалу CNN, рівень захисту військових баз підвищено до другого за значенням.

Рішення перевести бази в стан підвищеної готовності було прийняте після отримання розвідувальної інформації про можливу загрозу терористичних актів проти персоналу та об'єктів США. Відповідно, рівень готовності баз підняли до статусу «Чарлі».

Зокрема, одна з баз в німецькому Штутгарті, де розташована штаб-квартира Європейського командування США, також підвищила рівень готовності.

За словами американських чиновників, такий високий рівень загрози не спостерігався протягом останніх 10 років. Зазвичай це свідчить про «активну загрозу», пов'язану з можливим терактом або нападом на персонал або об'єкти США.

Представник Європейського командування США відмовився коментувати рівні захисту баз, але наголосив, що безпека американського військового товариства завжди перебуває під оцінкою і додається додаткових заходів для забезпечення безпеки співробітників.

Також варто зазначити, що США надали Росії розвідувальну інформацію після теракту в концертному залі «Крокус Сіті Холл» для допомоги в розслідуванні. Посол США в Росії Лінн Трейсі підтвердила, що США продовжуватимуть співпрацю з російськими спецслужбами у боротьбі з тероризмом.

Читайте також: