Олена Пех перебувала шість років у російському полоні: щемливе відео розмови із донькою

Олена Пех перебувала шість років у російському полоні: щемливе відео розмови із донькою

На 28 червня до України повернули Олену Пех, наукову співробітницю Горлівського художнього музею. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський. Жінка була тримана в полоні росіянами протягом шести років.

Після повернення до України, Олена найпершим зателефонувала своїй доньці. Вона потрапила в російський полон у 2018 році та була звинувачена у "шпигунстві", після чого їй було призначено 13 років ув'язнення.

Нагадаємо, що 28 червня вдалося повернути до України 10 цивільних осіб, які перебували в російському полоні. Серед них був і Наріман Джелял, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, який був захоплений в Криму в 2021 році.

Також, 25 червня, з російського полону повернулось ще 90 українських громадян. Серед них були воїни Нацгвардії, ВМС, армії, тероборонці, прикордонники, оборонці Маріуполя та Чорнобиля. Ці воїни перебували на різних напрямках: Херсонському, Донецькому, Харківському, Запорізькому та Луганському.

Представник Головного управління розвідки Міноборони, Андрій Юсов, заявив, що обмін військовополоненими з РФ ще не завершено і найближчим часом буде надана додаткова інформація.

Читайте також: