Верховний суд Бразилії відкрив кримінальне провадження проти Маска

Верховний суд Бразилії розглядає провадження проти Маска
Верховний суд Бразилії розглядає провадження проти Маска

Суддя Верховного суду Бразилії розпочав розслідування стосовно Ілона Маска і соцмережі X

Александре де Мораєс, суддя Верховного суду Бразилії, розпочав розслідування стосовно Ілона Маска, заявивши, що можливо він перешкоджав правосуддю через конфлікт з мільярдером через соціальну мережу X. Про це повідомляє агенція Bloomberg.

«Суддя Верховного суду Бразилії Александре де Мораєс відкрив розслідування щодо того, чи Маск перешкоджав правосуддю, посиливши суперечку з мільярдером через його соціальну мережу X», – зазначено у повідомленні.

Згідно з оприлюдненим судом документом, мільярдер розпочав «кампанію з дезінформації», а X зловживає своєю економічною владою з метою «незаконного впливу на громадську думку».

Такі дії стали наслідком відмови Ілона Маска виконати рішення суду про обмеження, накладені на деякі акаунти X в Бразилії.

Напередодні мільярдер критикував Мораєса та закликав до його імпічменту в своїх дописах у соцмережах.

Станом на вечір неділі, 7 квітня, численні акаунти правих бразильських підприємців, колишніх політиків та цифрових лідерів залишалися заблокованими.

У додаток до цього, Маск повідомив, що бразильський суд загрожує заблокувати доступ до соцмережі X по всій країні.

Ілон Маск висловлює свої думки щодо конфлікту в Україні та НАТО

Американський мільярдер Ілон Маск зробив заяву щодо ситуації в Україні та членства країни в НАТО, висловивши свої побоювання щодо можливої ядерної війни.

Це не перший раз, коли Маск висловлює свою думку щодо НАТО. Він раніше вже заявляв про необхідність розформування альянсу в своїх дописах у соцмережі X (колишній Twitter), відповідаючи на коментарі американського бізнесмена та економіста Девіда Сакса щодо НАТО.

Читайте також