Водіям нагадали, що категорично не можна робити з кондиціонером в авто

Авто з включеним кондиціонером - заборонено
Авто з включеним кондиціонером - заборонено

Спеціалісти розповіли водіям про те, як користуватися кондиціонером у автомобілі, щоб уникнути пошкоджень і ремонтів. Згідно з матеріалом від Wheel-news, багато водіїв використовують кондиціонер тільки влітку, не знаючи деяких обмежень.

Важливо пам'ятати, що можливість виходу з ладу кондиціонера при відчинених вікнах - це міф. Зазвичай це стосується системи кліматичного контролю, яка працює автоматично. Тому звичайна система кондиціонування автомобіля залежить від параметрів, встановлених водієм. У такому разі, не слід занепокоюватися за стан кондиціонера, але краще уникати відчинених вікон через підвищене навантаження на систему.

“Озвучені проблеми можливі, однак вони доведеться усунути перед початком користуванням кондиціонером на старій машині” - підкреслили фахівці.

Крім того, водіям радять періодично перевіряти та обслуговувати систему. Необхідно переконатися, що радіатор не забитий, на патрубках немає налітів, та щоб не було виділень налиту на трубках, що свідчать про витік холодоагенту.

Також слід пам'ятати, що кондиціонер варто включати на обмежений період часу, а потім пересуватися з вимкненої системою, відкриваючи вікна. Важливо уникати прямого потоку повітря, оскільки це може призвести до простудних захворювань. Крім того, необхідно пам'ятати про заправку кондиціонера, так як холодоагент не є безкінечним.

“Робота кондиціонера не обмежується тільки на літній сезон, в зимовий період він потрібний для вологості та забезпечення нормальної роботи елементів. Тому необхідно перодично включати його” - пояснили фахівці.

Дуже важливо правильно використовувати кондиціонер у своєму автомобілі, щоб уникнути додаткових витрат на ремонт та забезпечити комфортну поїздку.

Дізнайтеся, що за порушенням ПДР передбачені найвищі штрафи.

Читайте також