Загрожували зірвати роботу аеропортів: Британія затримала групу екоактивістів

Загрожували зірвати роботу аеропортів: Британія затримала групу екоактивістів

За даними поліції Лондона, 27 екоактивістів руху Just Stop Oil було затримано підозрюваними у плануванні дезорганізації роботи аеропортів цього літа. Затримання сталися в різних містах Великобританії.

Серед затриманих є відомі члени Just Stop Oil, вважаються ключовими організаторами. Заарештовані активісти звинувачуються за статтею про змову з метою підриву національної інфраструктури.

Події розпочалися зі затримання у гатвікському аеропорту, де спочатку було затримано, а потім випущено під заставу четверо активістів. Ще шестеро людей було заарештовано в громадському центрі на сході Лондона.

Загалом, поліція разом з іншими поліцейськими підрозділами арештувала 17 людей.

Just Stop Oil заявляють, що якщо уряд не забезпечує захист людства, то люди самі піднімуться і зроблять необхідне. Вони вимагають припинити видобуток та спалювання нафти, газу та вугілля до 2030 року, а також фінансування переходу в інших країнах.

За словами Супта Яна Хауеллса, лідера операції, правоохоронні органи знали про плани Just Stop Oil зірвати роботу аеропортів по всій країні цього літа. Він заявив, що будь-які загрози безпеці аеропортів отримають рішучу реакцію від поліції та служби безпеки.

Інші активи Just Stop Oil

Варто відзначити, що раніше активісти штурмували завод Tesla у Берліні та облили супом картини в різних музеях, включаючи Лувр.

Читайте також: