1 липня: яке сьогодні свято, прикмети та заборони

1 липня: яке сьогодні свято, прикмети та заборони

Сьогодні, 1 липня, в Україні відзначаються такі дні: День державного реєстратора, День архітектури України та День слідчого. Церква вшановує пам'ять святих Косми і Дам'яна, які були відомі своєю безкорисливістю та милосердям. День слідчого вшановує працівників внутрішніх справ, які займаються розслідуванням різних справ. День державного реєстратора нагадує про важливу роль цих людей у побудові правового порядку. 1 липня також відзначається День архітектури України, яке вшановує працю архітекторів та містобудівників. Крім того, цей день припадає на Міжнародний день ідентифікації домашніх тварин, Міжнародний день анекдоту та жартів і Міжнародний день курячих крилець.

Також 1 липня відзначаються дні народження відомих людей, таких як український політичний і військовий діяч Олег Штуль-Жданович, український художник-ілюстратор Владислав Єрко і тернопільський композитор Іван Небесний.

У світі 1 липня відзначаються такі події: англійський діяч Томас Мор з'являється перед судом, підписується Люблінська унія про створення федеративної польсько-литовської держави, відбувається перше повоєнне випробування атомної бомби на атолі Бікіні та багато інших.

Щодо погоди, 1 липня в Києві буде ясно, без опадів, у Львові хмарно і дощитиме, у Харкові ясно, а в Одесі також буде ясно без опадів. Температура повітря різна в різних містах: у Києві +32 вдень та +23 вночі, у Львові +26 вдень та +21 вночі, у Харкові +31 вдень та +20 вночі, в Одесі +33 вдень та +24 вночі.

Читайте також: