Захист від блекаутів: "Київстар" додатково закупить майже 850 промислових генераторів

Логотип компанії Київстар на фоні генераторів
Логотип компанії Київстар на фоні генераторів

Київстар закупить нові генератори та акумулятори для підсилення мережі

Компанія "Київстар" планує закупити 848 стаціонарних генераторів та 61 766 літієвих акумуляторів для забезпечення стабільності мережі під час відключень електроенергії.

Загалом, з початку вторгнення, компанія уже замінила 115 000 акумуляторів на базових станціях мобільного зв'язку, які використовуються як резервне джерело живлення під час блекаутів.

Крім цього, "Київстар" також використовує генератори та співпрацює з бізнесом, який надає комерційні генеруючі потужності під час відключень електроенергії.

Наразі, 2322 генератори забезпечують роботу основних об'єктів телекомунікаційної мережі "Київстар" при відключенні електроенергії.

Крім того, компанія встановила безперебійні джерела живлення в 23 000 багатоквартирних будинках, щоб забезпечити роботу домашнього Інтернету при відключенні електроенергії.

Однак, "Київстар" зазначає, що технічно неможливо підключити всі об'єкти мережі до автономної генерації. У разі масштабних та тривалих відключень електроенергії, компанія встановлює пріоритети для забезпечення базових станцій генераторами.

Джерело: Forbes

Читайте також