Залізниці Данії уклали угоду про використання сонячної енергії

Залізниці Данії уклали угоду про використання сонячної енергії

Державні залізниці Данії активно працюють над зниженням впливу на навколишнє середовище та переходом на використання відновлюваних джерел енергії, про це повідомляє портал новин про залізничний транспорт Railway Supply.

DSB підписали угоду з компанією European Energy про закупівлю частини електроенергії, яка буде вироблятись новою сонячною електростанцією на сході Данії.

Сонячний парк Lidsø, який буде розташований у містечку Редбихавн, стане одним з найбільших в Данії, займаючи територію 253 гектари.

Очікується, що парк зможе генерувати вражаючі 262 ГВтгод електроенергії щорічно, що стане важливим внеском у спільні зусилля країни зі збільшення частки зеленої енергії в енергетичному балансі.

Завершення будівництва сонячної електростанції заплановано на 2025 рік. Після цього DSB будуть закуповувати 80 ГВт·год/рік, що складатиме приблизно 50% поточного споживання електроенергії мережі приміських поїздів в Копенгагені.

Таке партнерство є прикладом успішної співпраці державних і приватних організацій у сфері сталого розвитку.

Сонячна енергія стає все більш привабливою для великих підприємств і державних установ, які прагнуть зменшити свій екологічний вплив. Такі проекти сприяють досягненню кліматичних цілей та створенню нових робочих місць та розвитку інфраструктури.

Домовленість між DSB та European Energy є важливим кроком на шляху до зеленого та стійкого майбутнього Данії.

Читайте також: