Що сповільнило наступ росіян на Харківщині? Відповідь The Washington Post

Харківські студенти проти росіян
Харківські студенти проти росіян

Російським підрозділам на Харківщині бракує їжі та води через атаки ЗСУ

Військові дії Збройних сил України на лініях постачання окупантів спричинили нестачу їжі, води та боєприпасів у російських військових підрозділах на Харківщині. Це стало причиною призупинення наступу в регіоні. Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на українських командирів, які отримали інформацію про це з перехоплених радіо- та телефонних розмов, а також з допитів російських військовополонених.

Відповідно до The Washington Post, отримана інформація свідчить про значні труднощі, з якими стикається Росія в гарантуванні достатньої кількості маршрутів постачання для задоволення основних потреб своїх військ.

У розшифровці однієї радіорозмови, перехопленої в червні і переданої The Washington Post, російський солдат наказує іншому солдату переконатися, що прибулі війська, відповідальні за перевезення вантажів, розуміють, що існує гостра нестача їжі і води.

Одним із отриманих повідомлень є розповідь окупанта своїм батькам про те, що він перебуває поблизу Липців, де його підрозділ зазнав втрат і не має достатньої кількості їжі.

Раніше російські солдати використовували мотоцикли та баггі для постачання, але після того, як Україна замінувала дороги і підбила машини постачання, російські солдати змушені пересуватися пішки.

Через постійну увагу українського спостереження російські війська пересуваються партіями, ховаючись в укриттях, що затягує подорож протяжністю 8 км за їжею та водою, яка може тривати три дні або більше.

«Якщо перервати маршрути постачання, вони, скоріш за все, покинуть позиції, і нам не доведеться атакувати», - каже український солдат Дмитро, який відповідає за моніторинг російських комунікацій.

За даними, отриманими з перехоплених розмов, російські військові обмежують споживання води, випиваючи лише 250 мл.

Крім того, після зняття США обмежень на ураження цілей на кордоні Росія перестала зосереджувати великі військові групування в прикордонній зоні та змістила частину артилерійських систем для їх захисту.

Військові дії Збройних сил України у районі Глибоке привели до просування на північний захід від цього населеного пункту, контратакуючи в районі.

Читайте також