Німеччина передає Україні Patriot

Патріот переданий Україні з Німеччини
Патріот переданий Україні з Німеччини

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги, який включає снаряди для танків, зенітно-ракетний комплекс Patriot та радари. Цю інформацію опубліковано на сайті уряду Німеччини.

У новому пакеті допомоги Україна отримає ЗРК Patriot, два радари Trml-4D, 9 тисяч снарядів для зенітних танків Gepard, 55 тисяч снарядів калібру 155 мм, 30 розвідувальних безпілотників Vector з запчастинами, 200 засобів для глушіння дронів, 10 автономних морських катерів, 8 машин для розмінування Wisent та одну броньовану машину для евакуації, 250 кулеметів MG5 та 3 патрульні джипи.

Посол Німеччини в Україні Мартін Єгер заявив, що Україна отримала третій зенітно-ракетний комплекс Patriot, який було обіцяно у червні. Раніше було повідомлено, що Німеччина розглядає можливість відправити Україні ще одну систему протиповітряної оборони Patriot.

Міноборони Німеччини підписало новий контракт на постачання чотирьох систем Patriot та планує рамковий договір на постачання ще чотирьох систем з 2028 року. Ці нові закупівлі передбачені для заповнення прогалин, що виникли через постачання систем ППО Україні.

Також відомо, що під час саміту НАТО у Вашингтоні, який відбудеться 9-11 липня, на Україну чекають хороші новини щодо постачання систем протиповітряної оборони. Зокрема, США, Ізраїль та Україна проводять перемовини щодо постачання до 8 систем ППО Patriot.

Читайте також