Затримки в наданні західної допомоги Україні мотивують Путіна продовжувати війну – ISW

Затримки в наданні західної допомоги Україні мотивують Путіна продовжувати війну – ISW

Запропоновано надати Україні підтримку для контрнаступальних операцій

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) закликають міжнародну спільноту надати Україні необхідну підтримку для проведення контрнаступальних операцій з метою знищення теорії перемоги, яку висунув Володимир Путін. Вони вважають, що така підтримка допоможе зупинити затягування війни.

«Путін і російське військове командування, ймовірно, розглядають повзучі наступальні операції як більш гарантований підхід до досягнення успіху в Україні, ніж великі наступальні операції, і, схоже, приймають реальність того, що російським військам, можливо, доведеться переслідувати окремі оперативно важливі цілі протягом багатьох місяців, якщо не років»,

ISW вважає, що російський диктатор може затягувати війну, використовуючи теорію перемоги, яка передбачає поступове просування Росії в Україні безкінечно. Це стимулюватиме Путіна до знищення української державності. За думкою аналітиків, боротьба з цією теорією є важливим завданням.

Згідно зі звітом, затяжна війна виграє на руку Путіну, оскільки він вважає, що з часом Росія зможе утримати будь-яку територію, яку захоче. Аналітики вважають, що чим триваліша війна, тим більше ймовірність досягнення Росією своїх територіальних цілей.

Звіт також стверджує, що затяжна війна може змусити Путіна встановити нові територіальні цілі, якщо він побачить, що українські сили не здатні зупинити його і спростити контрнаступ. Путін намагається повністю знищити українську державність та ідентичність.

Нагадаємо, російські окупанти зробили прорив на Харківському напрямку через відсутність можливості України відповісти на атаку на російську територію, де було скупчення російської армії.

Українському війську потрібна далекобійна зброя для ефективного удару по аеродромах. Протиповітряні системи, включаючи комплекси Patriot, не в змозі відповісти на російські керовані авіаційні бомби.

На даний момент, баланс сил на Харківському та Покровському напрямках на полі бою виглядає так: Україна втратила одного військового, тоді як Росія - шість окупантів.

Читайте також: