Збірна Сербія пригрозила самовільно залишити Євро-2024: названо причину

Збірна Сербія пригрозила самовільно залишити Євро-2024: названо причину

Футбольний союз Сербії вимагає покарати Хорватію та Албанію за антисербські скандування

Футбольний союз Сербії направив лист до Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) з вимогою покарати Хорватію та Албанію за антисербські скандування. У разі невиконання цих вимог, Сербія загрожує відмовою від участі в Євро-2024. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sportklub.

У середу, 19 червня, в дружній атмосфері пройшов матч збірних команд Хорватії та Албанії. Проте, антисербські настрої об'єднали вболівальників обох команд. Після матчу гравець албанської збірної Мірлінд Даку також долучився до скандувань, спрямованих проти сербів та македонців.

Сербські футбольні функціонери засудили поведінку Даку та закликали УЄФА застосувати жорсткі санкції проти Албанії та Хорватії. З вимогами сербів погодилася Футбольна федерація Північної Македонії. Проте, збірна Північної Македонії не бере участі у цьому чемпіонаті.

Нагадаємо, раніше УЄФА розслідував поведінку сербських вболівальників на матчі Сербія - Англія. Союз вирішив оштрафувати Футбольний союз Сербії на 14,5 тисяч євро за порушення дисципліни.

Цей матч також став відомим через вивішення прапора Росії на трибунах.

Читайте також: