Зеленський розповів про обмін полоненими та ситуацію в Дніпрі

Зеленський розповів про обмін полоненими та ситуацію в Дніпрі

Президент України Володимир Зеленський прокоментував звільнення десяти цивільних із російського полону, а також ситуацію у Дніпрі після ворожого обстрілу.

Про це глава держави повідомив у вечірньому відеозверненні, 29 червня, пише "Хвиля".

"Дуже довго ми працювали задля звільнення з російської неволі Нарімана Джеляла, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, двох священиків Української греко-католицької церкви та громадянських людей, захоплених росіянами на окупованій території ще в 17-му та 18-му роках. люди вдома. Десять громадянських. , хто депортований – дорослих та дітей, військових та цивільних"

Говорячи про ситуацію в Дніпрі , Зеленський зазначив, що досі продовжуються роботи на місці влучення російської ракети по будинку, розбирають завали.

"Станом на даний момент відомо про одну загиблу людину - мої співчуття рідним і близьким. 12 людей постраждали. Всім надається необхідна допомога. Ще невідома доля кількох людей. Все робиться, щоб дізнатися про всі обставини, всі деталі. І обов'язково Росія відповідатиме за цей терор проти України. Ми готуємо нові рішення заради нашої сили та захисту наших людей", - розповів президент.

Нагадуємо, що в результаті російського ракетного удару по багатоповерховому будинку в Дніпрі загинула одна людина, ще п'ятеро отримали поранення. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Також сьогодні Зеленський показав зворушливе відео повернення десяти полонених в Україну.

Читайте також: