Зеленський розповів про зрив наступу росіян на Харківщині

Російські танки поблизу Харкова
Російські танки поблизу Харкова

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з главою ЗСУ Олександром Сирським, на якій обговорили ситуацію на фронті. Головний результат – російській армії не вдалося здійснити свою Харківську операцію.

Про це повідомили у вечірньому відеозверненні Президента, 8 червня, за даними "Хвилі".

Українські воїни успішно стримують та знищують російські підрозділи, які проникають на нашу територію та тероризують Харківщину.

Крім цього, президент прослухав доповідь про ситуацію на Донецькому напрямку, де ситуація найважча

Представник влади також наголосив на тому, що покликання влаштовувати більше резервів для ЗСУ. Наразі, завдяки переговорам та зустрічам у Франції, Україна отримала нові рішення щодо підтримки української оборони – від Франції та Сполучених Штатів. Президент також відзначив прогрес у наданні підтримки артілерії, включаючи виробництво снарядів калібру 155 в Україні та підвищення можливостей бойової авіації та РЕБ. підрозділів ЗСУ.

Зеленський підкреслив, що влада продовжує активну комунікацію з усіма своїми партнерами.

З все більшим наближенням Першого саміту світу, у попередньо найближчому тижні, очікуються важливі зустрічі та переговори з лідерами ЄС. Метою таких зустрічей є зміцнення стійкості України та захист від російського тероризму.

Президент вказав, що вже є домовленості з партнерами щодо постачання додаткових систем протиповітряної оборони для України. Деякі з цих рішень можуть бути реалізовані швидше, а деякі – трохи пізніше, ближче до осені. Глава держави висловив подяку своїм партнерам за практичну підтримку.

Президент також пояснив, що вже майже готові нові угоди про безпеку для України. Він додав, що цей час є сприятливим для прийняття стратегічних рішень.

Травень розширив наші можливості на полі бою, зокрема, в далекобійності. Червень принесе з собою зміцнення нашої дипломатії та стратегічних перспектив, спрямованих на побудову справедливого світу та підтримку українського суспільства. Ми цього досягнемо"

Нагадаємо, що у Держдепартаменті США прокоментували можливість ескалації конфлікту через дозвіл ЗСУ атакувати російські цілі.

Читайте також