"А ти точно знизив ризики? Війни точно немає?" – Подоляк відповів Обамі на вислови щодо Криму

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розкритикував виступ 44 президента Сполучених Штатів Америки Барака Обами, назвавши його жахливим.

Обама заявив, що "збройного вторгнення в Крим" в 2014 році нібито не було, а Захід не дав Путіну продовжити напад, пише УНІАН.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Він же не задає навіть питання сам собі: "А ти точно знизив ризики? Ти війну точно попередив? Війни точно немає? Подивися зараз на карту і подивися, що відбувається в Україні. У прямому ефірі, включи і подивися ти точно попередив війну, виявляється? А це що?" сказав Подоляк у коментарі опозиційному журналісту Майклу Накі.

Захід не хоче визнати помилковість рішень, які призвели до нинішньої трагедії, вважає Подоляк.

Він вказав, що в 2022 році в Росії побудували 512 балістичних і крилатих ракет, в яких використовувалися елементи електронної промисловості європейських і американських країн. "Європа дивиться на Росію "з широко закритими очима", додав радник голови ОП.

44-й президент США Барак Обама заявив, що зумів стримати "удар Росії" під час її нападу на Україну девять років тому. Мовляв, анексія Криму була закономірною, "бо у 2014 року у Криму було багато російськомовних людей, симпатиків поглядів, які представляла РФ".

"З огляду на те, в якому стані перебувала тоді Україна, та які настрої переважали на той момент в Європі, я вважаю, що ми повністю стримали удар. Ми кинули виклик Путіну тими інструментами, які у нас були на той час", заявив Обама.