Як готувати глінтвейн, щоб він був корисним для серця ‒ поради дієтолога

Популярний взимку глінтвейн може не тільки зігрівати у холодну погоду, а й підтримати серце.

Окрім того, цей гарячий напій має здатність знижувати рівень холестерину у крові, але за певних умов, пише ТСН.ua.

Британський дієтолог Тайлер Вудард стверджує, що головне ‒ знати, що додати до глінтвейну та як правильно його приготувати. Тоді напій може понизити холестерин у крові на 12%.

Справа в тому, що протидіють токсинам, які беруть участь в утворенні тромбів, поліфеноли та ресвератроли, яких багато в червоному вині. Саме підігріте червоне вино, за словами дієтолога, допомагає знизити ризики серцево-судинних захворювань.

Готуючи глінтвейн, до нього додають корицю, мускатний горіх, імбир, мелений гострий червоний перець. А найбільший антихолестериновий ефект дає у глінтвейні кориця. Вона сама по собі здатна зменшити запалення та набряки. А разом з іншими прянощами, медом, апельсинами та лимонами ще й покращує самопочуття і здоров'я.

Однак, слід пам'ятати, що глінтвейн ‒ це алкоголь, який містить багато природних цукрів. Тому в разі надмірного вживання рівень цукру в крові може сильно підскочити. Може підвищитися й кровʼяний тиск, тому, щоб глінтвейн був корисним, потрібно обмежитися кількома келихами.

Лічені дні лишаються до одного з найочікуванішіх свят малечі Дня святого Миколая. Його в Україні відзначають 19 грудня. Саме цього дня дітвора прокидається в надії знайти під подушкою бажаний подарунок. Gazeta.ua підготувала варіанти подарунків на Миколая, які не залишать байдужим жодну дитину.

Прийдешній рік українці зустрічатимуть в умовах повномасштабної війни. Нові реалії диктують свої правила й у виборі подарунків: вони мають бути корисними та практичними. Gazeta.ua підготувала варіанти подарунків на Новий рік, які стануть у пригоді кожному українцю.