Як правильно заряджати смартфон: поради, які продовжать термін "життя" батареї

Смартфон є одним з основних пристроїв в нашому щоденному житті. Під час війни, підтримка зв'язку з рідними та близькими стає особливо важливою.

Телефон має бути завжди готовий до роботи. Однак не всі власники смартфонів дотримуються правильного використання своїх пристроїв, що призводить до ряду проблем, особливо з акумуляторами. Gazeta.ua пояснює, як правильно заряджати смартфон, щоб продовжити термін служби батареї.

Не заряджайте смартфон до повного розряду

Повне розряджання батареї смартфону має негативний вплив на його тривалу роботу в майбутньому.

Особливо шкідлива постійна розрядка до 0%. Навіть знаходження в розрядженому стані може пошкодити телефон. Мінімальний рівень розряду, що може бути безпечним, - 20%. Навіть якщо ви залишаєте старий телефон як запасний, вам іноді все одно потрібно буде його зарядити.

Як найкраще заряджати смартфон для продовження терміну служби батареї

У інтернеті є безліч порад щодо правильної зарядки смартфону.

Наприклад, літій-іонна батарея може витримувати приблизно 500 циклів повної зарядки від 0 до 100%. Термін служби акумулятора може збільшитися вдвічі, якщо його розряджати і заряджати в циклах по 50%. Тому для максимального продовження терміну дії батареї рекомендується підтримувати заряд на рівні 40-80%.

Найкраще, якщо ваш смартфон завжди заряджений на рівні 50-70%. Заряджайте його протягом дня поступово, тоді акумулятор прослужить набагато довше.

Піклуйтеся про правило регулярно заряджати смартфон

Сучасні телефони нагадують користувачам про необхідність заряджання, коли заряд опускається до 15-20%. Це важливо для продовження тривалого та ефективного використання батареї.

Тож на питання, як уникнути пошкодження батареї телефону, можна відповісти просто: не заряджайте до повного розряду і не заряджайте до 100%.

Якщо ваш смартфон постійно заряджений на максимальний рівень до 100%, структура акумулятора буде швидше зношуватися.

Уникайте заряджати смартфон протягом всієї ночі

Залишати смартфон підключеним до зарядного пристрою протягом всієї ночі - це дуже поширена помилка. Це значно скорочує час роботи акумулятора. Це так само стосується нового телефону.

Повторне повне заряджання протягом кількох годин може пошкодити акумулятор, особливо в майбутньому. Крім того, пристрій може перегрітися вночі, що може пошкодити деякі внутрішні компоненти. Найкраще практикувати заряджання мобільного телефону не довше 2 годин.

Старайтеся не використовувати дуже дешеві зарядні пристрої

Якщо у вас немає оригінального зарядного пристрою, то можна знайти якісні замінники. Але ринок також має багато надійних та дешевих моделей. Такі пристрої можуть значно пошкодити акумулятор телефону, тому слід уникати їх.

Розділіть, на якому відсотку треба заряджати новий телефон

Після придбання нового смартфону його треба включити та розрядити до нуля. Вимкнений телефон підключають до зарядного пристрою і заряджають до 100%. Після повного заряду вмикають і використовують до повного розряду.

Потім його знову підключають до зарядки. Всю процедуру повторюють не менше 3 разів. Оптимальний варіант - розрядити та зарядити пристрій не менше 5 разів.

Цей спосіб дозволяє скорібніше прокалібрувати пристрій для отримання максимального часу роботи батареї. Тим самим можна продовжити термін служби акумулятора.

Якщо ви помічаєте, що смартфон почав заряджатися повільніше, не поспішайте купувати нову батарею.

Причин того, що пристрій заряджається довше, може бути безліч. Це не завжди означає, що акумулятор зношений. Gazeta.ua розгляне найпоширеніші причини і допоможе вирішити проблему "довгої зарядки".