Яка частина території України забруднена мінами? Конгрес США оприлюднив цифру

Третина України забруднена мінами і боєприпасами - американський Конгрес

У резолюції, яку внесли на розгляд Конгресу США, стверджується, що третина території України забруднена мінами та нерозірваними боєприпасами. Цю інформацію оприлюднив представник Демократичної партії Амі Берой.

Автори резолюції зазначають, що війна в Україні призвела до зростання забруднення мінами. Вони стверджують, що це стало передумовою для проведення масових розмінувань та відновлення країни.

За попередніми даними, Україна стала найбільш замінованою країною у світі. Представник неурядової організації Mines Advisory Group (MAG) Катерина Темплтон стверджує, що ситуація в Україні набагато гірша, ніж у Сирії чи Афганістані. Вона наводить приклади різних видів мін та нерозірваних боєприпасів, які можна знайти в Україні.

Зеленський повідомив, що наразі 174 тисячі квадратних кілометрів української території забруднені російськими мінами та нерозірваними боєприпасами. Також він додав, що військово-морські сили планують провести масштабну операцію з розмінування акваторій Азовського та Чорного морів, яка може зайняти до пів року.