Яка ситуація на південному фронті: свіжі дані ЗСУ

Українські військові продовжують виснажувати ворога на півдні. Захисники готуються до можливого наступу, тримаючи росіян під вогневим контролем.

Збройні сили України на півдні продовжують точними ударами знищувати склади ворога, а також місця дислокації окупаційних військ, заявила 28 січня керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Ворог потребує місць дислокацій і опори як плацдармі. Росіяни вишукуватимуть таку позицію. Про це свідчить також маневрування підрозділами по всьому лівобережжю, де вони намагаються облаштувати собі більш-менш стійкі позиції. Але постійна вогнева робота ЗСУ, наш вогневий контроль, який їм дошкуляє, не дає окупантам такої можливості", сказала вона.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Гуменюк додала, що виснаження ворога є частиною підготовки для можливого майбутнього контрнаступу.

"Нагадаю, що це і є дуже суттєвий вплив у межах підготовки до контрнаступу. Це виснаження потужностей ворога на моральному, логістичному і фізичному плані", пояснила речниця.

Авіація ЗСУ протягом минулої доби завдала вісім ударів по районах зосередження живої сили, озброєння і військової техніки противника, а також удар по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Окрім того, українські воїни знищили ворожий літак Су-25, вертоліт Мі-8 та два безпілотники типу "Суперкам".

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили два пункти управління окупантів, дві позиції протиповітряної оборони противника та п'ять районів зосередження його живої сили.