Акції падають в ціні: Intel по вартості зрівнялася з Open AI

Графік падаючих акцій Intel і Open AI
Графік падаючих акцій Intel і Open AI

OpenAI оцінюється в 80 млрд дол. Майже стільки ж коштує Intel.

Згідно з даними Wccftech, OpenAI завершила свій останній раунд фінансування у лютому 2024 року, що призвело до оцінки компанії в 80 млрд дол. У той же час капіталізація Intel зменшилася до 81,19 млрд дол.

Акції Intel зазнали знецінення після анонсу негативних результатів фінансової діяльності за другий квартал 2024 року.

Компанія-виробник процесорів не лише не виправдала очікування аналітиків щодо своїх ключових показників, але також не змогла досягти значення DCAI, що свідчить про те, що вона ще не зуміла повністю скористатися перевагами, пов'язаними з розвитком штучного інтелекту.

Особливо важливо, що Intel не змогла втілити свою прогнозовану величину валового прибутку за другий квартал.

Щоб зберегти обігові кошти, виробник мікросхем скоротив дивіденди і оголосив масові звільнення - звільнення 15 000 співробітників, що становить 13,6% від загальної кількості персоналу, яка налічує близько 110 000 осіб. Це додається до 5% скорочення, яке компанія здійснила в 2023 році.

Процесори 13-го і 14-го поколінь Intel продовжують зазнавати проблем з окисленням, викликаних надмірною напругою. Компанія планує випустити оновлення, щоб запобігти подальшому погіршенню процесорів, які ще не постраждали від цієї проблеми. Також, гарантійний термін на процесори 13-го і 14-го поколінь компанії було продовжено з 3 років без умови упаковки до 5 років.

Джерело: Економічна правда

Читайте також