Якщо росіяни захоплять Соледар, їм доведеться докласти ще багато зусиль, щоб оточити Бахмут — Андрій Крищенко

Російські окупаційні війська дещо знизили інтенсивність наступальних дій у районі Бахмуту, зосередивши основні сили на захопленні Соледару. Щоб прорвати оборону, окупанти вдаються до провокацій із формою ЗСУ. Про це в ефірі "Апостроф ТВ" повідомив Андрій Крищенко, заступник командира батальйонно-тактичної групи 4-ї бригади Нацгвардії України, батальйон "Свобода".

"Якщо раніше було 1015 штурмів на добу, зараз противник більше окопується, намагається на своїх позиціях закріпитися. Наша піхота й артилерія завдає їм ураження", сказав Крищенко.

На ділянці, що контролює батальйон "Свобода", окупанти зменшили інтенсивність артилерійського вогню, хоча продовжують активно застосовувати піхотне озброєння міномети, СПГ, інколи застосовують танки.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Щоб прорвати оборону Бахмуту, росіяни чинять провокації з перевдяганням у форму ЗСУ.

"Деякі елементи військової форми ворог захопив і використовує. Це бронежилети, шоломи, верхній одяг піксельного кольору. На сусідніх ділянках в інших бригадах ЗСУ тиждень тому було намагання (окупантів. Gazeta.ua) підійти до позицій, використовуючи піксельну форму, але завдяки пильності військовослужбовців і системи розпізнавання, розкрили цю групу ворог був знищений", повідомив Крищенко.

На його думку, якщо окупанти зможуть захопити Соледар, це не призведе до оточення Бахмуту.

"Декілька років працював в тому регіоні ще до війни, непогано знаю ті дороги і шляхи. Захоплення Соледару не призведе до перерізання логістичних шляхів до міста Бахмут і не створять загрози для оборонців міста Бахмута. Ворогу доведеться докласти ще чимало зусиль, щоби пройти декілька кілометрів і вийти безпосередньо перерізати шляхи постачання", зазначив Крищенко.

Російські окупанти на Донбасі продовжують вести штурми. У Донецькій області на Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог накопичує сили для наступу на низку населених пунктів.

Соледар із Бахмутом перебувають під постійними атаками російських військових та найманців приватної військової компанії "Вагнер", оскільки у Євгена Пригожина є певні плани на цей регіон.

Захоплення Бахмута має символічне значення для засновника ПВК "Вагнер", вважає колишній командувач американських військ у Європі, генерал у відставці Бен Годжес. Він зазначив, що у цьому регіоні є багато соляних і гіпсових шахт.