Американський генерал підказав, як Україні посилити мобілізацію

Американський генерал радить зміцнити мобілізацію
Американський генерал радить зміцнити мобілізацію

Колишній командувач армії США в Європі Бен Ходжес заявив, що Україна повинна посилити мобілізацію.

Про це він повідомив в інтерв'ю Новини.LIVE.

Ходжес вважає, що для перемоги у війні Україні потрібно значно збільшити кількість військових збройних сил. Цього можна досягти через посилення мобілізації та зміну підходу до неї.

За думкою зарубіжних експертів, для успішної мобілізації Україна має знизити вік призову. Проте Ходжес вважає, що це не принесе результатів.

Є мільйони українських жінок і чоловіків, які могли б служити у Збройних силах і вже досягли призовного віку. Відповідальність за це несе уряд, а не армія. Уряд має заслужити довіру українських сімей, що їх сини та дочки не будуть відправлені на війну, поки вони не будуть належним чином підготовлені, належним чином екіпіровані та не потраплять у добрий підрозділ, підготовлений до війни.

Крім того, Міністерство оборони України має створити інституційну армію, яка відповідатиме за рекрутинг, підготовку та освіту солдатів.

Це означає, що треба брати якісних офіцерів і сержантів, які мають досвід. Вони повинні бути частиною кадрів, які тренують і навчають нових солдатів. Інституційна армія забезпечує підготовлених та екіпірованих солдатів для діючої армії. Це потрібно робити правильно, щоб мати достатньо якісних солдатів для оперативної армії.

Читайте також