Американський генерал сказав про звернення до Байдена щодо допомоги Україні

Генерал Дуглас Люте, посол США при НАТО у 2013-17 роках, відзначив, що Сполучені Штати Америки повинні забезпечити Україну достатньою військовою допомогою, щоб перемогти Російську Федерацію. Він висловив свою думку під час засідання Київського безпекового форуму. Звернення до президента США Джозефа Байдена від Атлантичної Ради також містить цей заклик щодо підтримки України в НАТО. За словами Люте, звернення містить дві амбіційні рекомендації для саміту НАТО, який відбудеться в Вашингтоні через дев'ять місяців. Перша рекомендація - надати Україні те, що їй потрібно для перемоги у війні.

Ініціатори звернення пропонують змінити підхід до надання військової підтримки Україні, оскільки наразі цей процес є забюрократизованим і сповільненим. Люте вважає, що має бути задоволені якісні, кількісні і часові вимоги надання зброї. Він закликає зняти обмеження для використання українською армією зброї для ударів по всіх місцях, з яких росіяни завдають ударів, включаючи бази на території Росії. За його словами, через бюрократію та запізнення з наданням допомоги, українці платять ціною.

Київський безпековий форум провів захід "Сміливий порядок денний Саміту НАТО у Вашингтоні у 2024 році" 23 жовтня. В рамках цього заходу було представлено звернення Атлантичної Ради до президента США щодо вступу України до НАТО. Форум був заснований Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну".