Аналітик розповів, чому окупанти не знижуватимуть тиск на Покровському напрямку.

Аналітик розповідає про тиск на Покровському напрямку
Аналітик розповідає про тиск на Покровському напрямку

Темпи просування російських окупантів на напрямках Покровського і Торецького значно не змінилися, незалежно від проведення операції Збройними силами України на території Росії. Про це заявив аналітик Дмитро Снєгирьов у інтерв'ю телеканалу FREEДОМ.

За його словами, Покровський напрямок є пріоритетним для російських загарбників. З військового погляду це дає їм можливість блокувати важливі локації ЗСУ, такі як траси Т0504, якими здійснюється ротація особового складу і транспортування боєприпасів та поранених. Крім того, Покровський район є родовищем коксівного вугілля, яке є важливим ресурсом для української металургії.

Снєгирьов вважає, що російські окупанти продовжуватимуть тиск на Покровському напрямку незалежно від ситуації в Курській області. Він також наголошує на політичній складовій цієї ситуації, оскільки Росія хоче представити цей успіх як частину "спеціальної військової операції".

Зараз відстань від передових позицій окупантів до Покровська становить 10 кілометрів. На Торецькому напрямку бої вже відбуваються поблизу населеного пункту. Крім того, російським окупантам вдалося взяти під контроль фенольний завод у Нью-Йорку і триває тиск на позиції ЗСУ.

Читайте також