Армія РФ активізувала наступ на Часів Яр - ISW

Російські війська можуть вирішити наступати на північ від Авдіївки

В Інституті вивчення війни повідомили, що російські війська можуть рухатися на північ від Авдіївки в напрямку Торецька, щоб підтримати свої наступальні дії біля Часового Яру.

У районі Авдіївки російські війська 30 квітня не здійснили жодних підтверджених наступів. У той же час, на напрямку Бахмут - Часів Яр було здійснено кілька атак з боку російських військ. Українські війська відбили 47 атак на авдіївському напрямку та 57 атак на Бахмутському напрямку.

Звіти за 30 квітня свідчать про те, що російські війська зменшують темпи атак навколо Авдіївки, але знову розпочинають наступальні дії навколо Часового Яру. З 20 квітня російські війська концентрувалися на просуванні на північний захід від Авдіївки, але на 30 квітня їх просування сповільнилося.

Інформація про те, що російські війська просунулися на захід від Семенівки та Бердичі, не знайшла підтвердження. Але в Інституті стверджують, що можливе наступлення російських військ з північного виступу від Авдіївки в напрямку Торецька. Це, ймовірно, потребуватиме паузи для підсилення сил перед наступом.

ISW вважає, що Часів Яр є важливим об'єктом, оскільки може стати базою для російських військ для подальшого наступу на Дружківку та Костянтинівку. Але для цього російським військам потрібно буде провести тривалу паузу для підсилення і переміщення сил до району Очеретиного, якщо вони збираються рухатися на північ до Торецька.

Джерело: Еспресо