Чорноморський флот РФ практично не здатний виконувати свої завдання — Плетенчук

Чорноморський флот РФ практично не здатний виконувати свої завдання — Плетенчук

У Сил оборони півдня повідомили, що російські кораблі не виходять у море, навіть підводні човни тримають під водою.

"Жодні функції росіян зараз не здатні виконувати, тому що для цього треба вийти в море. А із цим у них якось не складається. Завдання у флоту багато, у російського, зокрема. Це охорона водних районів, прибережної смуги, контроль цивільного судноплавства, охорона пунктів базування. Але жодні вони зараз виконати не в змозі, бо все це пов'язане із виходом у море. Вони Керченський міст вже фактично із води охороняти перестали", - розповів він.

За словами Плетенчука, росіяни навіть бережуть свої підводні човни.

"За інформацією, яку ми перевіряємо, а в пункті базування в Новоросійську підводні човни тримають у напівзанурені, тобто одна рубка стирчить фактично із води. Теж чергове ноу-хау від росіян, бо вони відчувають небезпеку. Списувати з рахунків Чорноморський флот рано, це досить велике угруповання кораблів, вони мають достатньо можливостей: це десяток носіїв крилатих ракет, з яких три підводні. Тому небезпека, звичайно, від них ще серйозна", - пояснив спікер.

Щодо території Криму, то начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня зауважив, що безпечних місць для російського флоту там немає.

"Сказати, що у Криму є локації, безпечні для росіян, я не можу. Якби вони там були, то, напевно, не перемістилися б до пункту базування до Новоросійська, який не розрахований на таку кількість кораблів", - висловив думку Плетенчук.

Читайте також: