Армія РФ змінила тактику ударів з повітря – ISW

Тактика Російської армії змінилася – ISW
Тактика Російської армії змінилася – ISW

За повідомленням Інституту вивчення війни, армія РФ почала використовувати більше планерних бомбометів у своїх ударах. Це стало можливим завдяки модернізації багатьох стандартних бомб ФАБ-250 і ФАБ-500, на які були встановлені універсальні модулі планування та корекції.

Також, за даними ISW, росіяни активно встановлюють обладнання для використання планерних бомб на своїх винищувачах-бомбардувальниках Су-24 і Су-34. Це значно збільшує кількість літаків, які можуть використовувати такі бомби.

Вчора, 3 березня, російський військовий блогер заявив, що російські війська завдали ударів планерними бомбами, застосувавши "трійку" з винищувачів Су-24, Су-34 та Су-35. Він стверджує, що "трійка" добре підготовлена до захисту від українських систем протиповітряної оборони, навіть не зважаючи на українські повідомлення про втрати КБ Сухого.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець стверджує, що російське командування перекинуло чотири винищувачі Су-34 з авіабази Липецьк для авіаударів на маріупольському і авдіївському напрямках. Це сталося після втрати трьох Су-34 в південній і східній частині України.

Машовець також заявив, що на окремих ділянках фронту російські війська проводять у середньому 60-65 ударів планерними бомбами на день. Він констатує, що російське командування не збирається відмовлятися від масштабних авіаційних ударів проти українських військ.

Джерело: ZN.UA

Читайте також