Атака на російський десантний корабель, новий законопроєкт про мобілізацію: головне за ніч

У порту Феодосії на окупованому Криму був атакований корабель, який перевозив ударні безпілотники з Ірану. Кабмін вніс законопроєкт до Верховної Ради про удосконалення проведення мобілізації і військового обліку.

Кабмін направив до Ради законопроєкт щодо мобілізації

Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт №10378 про удосконалення проведення мобілізації і військового обліку, повідомив представник Кабміну Тарас Мельничук.

Текст законопроєкту ще не оприлюднений, але у ньому пропонується змінити призовний вік з 27 до 25 років і встановити обмеження прав громадян, які ухиляються від взяття на військовий облік.

Також удосконалюється процедура військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Атака на російський корабель "Новочеркаськ"

Українські Сили оборони знищили російський великий десантний корабель "Новочеркаськ", який перевозив ударні безпілотники з Ірану, повідомив командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук.

Окупаційний глава Криму Сергій Аксьонов підтвердив атаку і заявив, що територію порту оточено, а пожежа локалізована.

Країни ЄС схвалили €50 млрд для України

Країни Європейського союзу підтримали рішення про виділення €50 млрд для України, інформує міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Втім, Угорщина може ветувати це рішення, тому упродовж місяця будуть проводитися переговори. Якщо узгодження не відбудеться, €50 млрд буде виділено 26 країнами ЄС без Угорщини.

Міжнародна федерація кінного спорту не допускає росіян до Олімпіади

Міжнародна федерація кінного спорту заборонила російським та білоруським спортсменам брати участь в Олімпіаді-2024 у кінному спорті.

Ця заборона залишиться в силі і наступного року, і передбачає демілітаризацію Гази та дерадикалізацію палестинського суспільства.

ЦАХАЛ ліквідував радника гвардії Ірану

Армія Ізраїлю ліквідувала старшого радника Революційної гвардії Ірану Сайєда Разі Мусаві поблизу Дамаска в Сирії.

Мусаві був відповідальний за координацію військового альянсу між Сирією та Іраном.

Нетаньяху озвучив умови для закінчення війни в Газі

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху вказав три умови для завершення війни проти ХАМАСу в Газі, серед яких демілітаризація та дерадикалізація регіону.

Забезпечення безпеки в Газі вимагатиме встановлення тимчасової зони безпеки та інспекційного механізму на кордоні з Єгиптом.