Атаки на нафтобазу під Брянськом та завод під Тамбовом спецоперація розвідки – джерела

За атаками безпілотників на нафтобазу у Брянській області та Тамбовський пороховий завод стоїть Головне управління розвідки Міноборони. Про це повідомили джерела у спецслужбах.

Поширені кадри пожежі на нафтобазі у місті Клинці Брянської області – це наслідок успішної операції Головного управління розвідки Міноборони.

Зауважмо, що атаку на нафтобазу підтвердив і губернатор регіону Олександр Богомаз. Але, за його версією, російські військові "змогли придушити дрон засобами радіоелектронної боротьби", однак при знищенні дрон встиг скинути боєприпас на нафтобазу. В результаті загорілися резервуари з пальним. Традиційно, у росіян "без постраждалих".

Як видно з та відео, пожежа на нафтобазі, яка належить "Роснафті", значна, з місця підіймається величезний стовп чорного диму.

Крім того, сьогодні росіяни почали жалітися й на атаку на Тамбовський пороховий завод, що розташований у російському місті Котовську, і де виготовляють порох для зброї та боєприпасів.

Джерела також підтвердили, що за цією атакою також стоїть ГУР.

Тим часом місцеві Telegram-канали пишуть, що дрон нібито "звалився" на територію порохового заводу, зокрема на майданчик біля цеху зі змішування порохів.

Зауважмо, що Тамбовський пороховий завод є одним із найбільших у Росії виробників порохів для стрілецької зброї та артилерійських боєприпасів. Після початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну, за даними прокремлівських ЗМІ, підприємство наростило виробництво на 34%. Із січня 2023 року завод входить до складу державної корпорації "Ростех".

Як повідомлялося, 19 січня, у місті Клинці Брянської області РФ спалахнула потужна пожежа на нафтобазі. Росіяни заявили про нібито атаку безпілотника