Авіація ЗСУ розгромила особовий склад та озброєння ворога

Сутички з ворогом – результат авіації ЗСУ
Сутички з ворогом – результат авіації ЗСУ

В Україні триває 754-та доба широкомасштабної війни з РФ. За останню добу сталося 72 бойових зіткнення. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Загалом ворог здійснив 14 ракетних та 75 авіаційних ударів, а також 95 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Жертви та поранені серед цивільного населення від російських терористичних атак нажаль є.

Вчора російські окупанти атакували Україну, використовуючи 22 безпілотні літальні апарати типу Shahed. За допомогою протиповітряної оборони України було знищено 17 з цих ударних БПЛА.

Під авіаційним обстрілом опинились населені пункти Лукашівка Чернігівської області; Велика Писарівка, Попівка, Олександрівка, Лугівка Сумської області та обласний центр; Вовчанськ, Гоптівка, Басове Харківської області; Нетайлове, Новоселівка Перша, Шахтарське, Макарівка, Старомайорське Донецької області, Роботине Запорізької області.

Близько 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей були під артилерійським вогнем.

На Волинському та Поліському напрямках

Ситуація залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійні дії з метою не допустити перекидання наших військ на загрозливі напрямки, і збільшує кількість мінно-вибухових загороджень по державному кордону у Бєлгородській області.

На Куп'янському напрямку

Ворог здійснив два безуспішних штурми позицій наших сил оборони поблизу Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку

Нашим воїнам вдалося відбити три атаки противника в районі Роздолівка Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону.

На Бахмутському напрямку

Нашим захисникам вдалося відбити вісім атак противника в районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку

Нашим захисникам вдалося відбити 13 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Тоненьке, Первомайське, Орлівка, Олександропіль та Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку

Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки та Побєди Донецької області, де ворог, з підтримкою авіації, 36 разів намагався прорвати оборону.

На Оріхівському напрямку

Ворог сім разів атакував позиції наших захисників в районах Роботиного та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку

Ворог не припиняє спроби вигнати наші підрозділи з плацдармів на лівому березі Дніпра. Протягом останньої доби він здійснив 3 штурми наших позицій.

Водночас наші воїни продовжують активні дії, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці і виснажують його вздовж всього фронту.

Авіація Сил оборони нанесла удари по шести районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Ракетні війська нанесли удари по трьох районах зосередження противника.

За інформацією Інституту вивчення війни, російські війська продовжують просуватися на північний захід і захід від Авдіївки. Також російські джерела повідомили про захоплення Мирного на заході Запорізької області.

Читайте також