Байден сказав, хто обстріляв лікарню у Газі

Байден сказав, хто обстріляв лікарню у Газі

Президент США Джо Байден заявив, що відповідальність за вибух у лікарні в Газі несе не Ізраїль. Це він сказав під час зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, повідомляє The Times of Israel.

Байден висловив своє розчарування і обурення вчорашнім вибухом у лікарні в Газі. Він стверджує, що, на його думку, це було зроблено іншою командою, а не Ізраїлем. Проте, він також визнав, що є багато людей, які сумніваються у цьому.

Президент США порівняв організацію ХАМАС з ІДІЛ і наголосив, що ХАМАС не представляє всього палестинського народу, а приніс йому тільки страждання.

У Секторі Гази в результаті удару по лікарні Аль-Ахлі було завдано значних руйнувань. Сотні людей залишилися під уламками, і повідомляється про щонайменше 500 загиблих.

ХАМАС вважає, що Ізраїль несе відповідальність за удар по лікарні.

За словами Армії оборони Ізраїлю, ракету випустила не вони, а організація "Ісламський джихад". За їхніми словами, під час запуску сталася помилка, яка призвела до попадання ракети в лікарню. Вони опублікували відео, на якому, на їхню думку, видно момент запуску ракети "джихадом".

Читайте також: