Байден відреагував на плани РФ щодо ядерної зброї в космосі

Росія може завдати шкоди супутникам у космосі

Президент США Джо Байден заявив, що росіяни можуть за допомогою ядерної зброї завдати шкоди супутникам у космосі. Однак, за його словами, американському народу загрози немає.

У заяві Байдена зазначається, що все, що росіяни роблять і можуть робити, стосується завдання шкоди супутникам. Проте наразі немає фактів, що вони планують продовжувати цю діяльність. Якщо ж вони матимуть можливість запустити системи в космос, це теоретично може становити загрозу.

«Але цього поки що не сталося, і я сподіваюся, що не станеться», - додав Байден.

Загроза національній безпеці США

Згідно із повідомленням, яке обговорювалося в Конгресі, загроза для національної безпеки США пов'язана з потенціалом застосування зброї.

Члени розвідувального комітету Палати представників отримали інформацію про серйозну загрозу національній безпеці, пов'язану з Росією. Глава комітету Майк Тернер надав ці дані для вивчення всім членам Конгресу.

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому, Джон Кірбі, прокоментував повідомлення про загрозу з боку Росії, визначивши їх як серйозну тривогу для національної безпеки.