Байден використає відсутність Путіна й Сі Цзіньпіна на саміті G20

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден скористається відсутністю на саміті G20 в Індії російського диктатора Володимира Путіна та лідера КНР Сі Цзіньпіня.

Це дасть йому змогу покращити відносини США з країнами, що розвиваються, пише CNN.

"Цьогорічний саміт буде присвячений країнам, що розвиваються та змінам клімату. Найважливіша мета Байдена на G20 буде зосереджена на підтримці таких країн, а також протистоянні зростаючій військовій та економічній агресії з боку Росії та Китаю", ‒ сказано в повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Контраст між присутністю Байдена на саміті, який включає низку країн, що розвиваються, та відсутністю Сі також дасть американському президенту можливість підкреслити прихильність США до таких країн.

Для Байдена відсутність Сі та Путіна означає як втрачену можливість, так і відкриття, оскільки всі троє змагаються за вплив на світовій арені.

"Без Сі центральна пропозиція Байдена щодо реформування глобальних кредитних установ, таких як Світовий банк, навряд чи зустріне опір на рівні лідерів з боку Пекіна", ‒ зазначає видання.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден сказав, що розчарований тим, що лідер Китаю Сі Цзіньпін не відвідає саміт глав держав "Великої двадцятки" (G20) в Індії. Однак, він збирається зустрітися з китайським лідером.

Російський диктатор Володимир Путін також не поїде на саміт G20, який у вересні відбудеться в Індії.