Байден закликав Джонсона негайно винести на голосування законопроєкт з допомогою Україні

Байден закликає Палату представників США негайно ухвалити законопроєкт про фінансування України

Президент США Джо Байден заявив про необхідність термінового фінансування України і закликав спікера Палати представників Майка Джонсона винести законопроєкт на розгляд.

"Я закликаю спікера Джонсона негайно, негайно винести ухвалений Сенатом законопроєкт на розгляд. Негайно!" - наголосив Джо Байден.

Байден вірить, що законопроєкт отримає підтримку в Палаті представників.

"Я закликаю спікера дати можливість повному складу Палати представників висловити свою думку і не дозволити меншості найбільш радикальних голосів у залі заблокувати цей законопроєкт навіть від голосування", - сказав Байден.

За словами президента, термінове фінансування України є критично важливим наразі, коли вона протистоїть агресії російського диктатора Володимира Путіна.

"Цей законопроєкт передбачає термінове фінансування для України, щоб вона могла продовжувати захищатися від злісного наступу Путіна", - сказав Байден.

Президент наголосив, що підтримка цього законопроєкту стане сигналом для українців і союзників США в усьому світі про те, що Америку можна довіряти і що вона виступає за свободу.

Байден також звинуватив республіканців в Конгресі, які заважають просуванню законопроєкту та підтримці України, і попередив, що якщо Путіна не зупинити, ціна миру для Америки та її союзників зросте.

"Історія спостерігає. Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута", - заявив Байден.

Президент закликав республіканців Палати представників вирішити, на чиїй вони стороні.

"Ви маєте вирішити, чи відстоювати свободу, або ж стати на бік тиранії, чи стояти на боці України, або ж на боці Путіна, на боці Америки чи Трампа?" - заявив Байден.