США, Британія та ЄС тиснуть на ОАЕ через співпрацю з Росією попри санкції - ЗМІ

США, Велика Британія та Європейський Союз тиснуть на Об'єднані Арабські Емірати, щоб вони боролися з компаніями, які співпрацюють з Росією незважаючи на санкції.

За даними Reuters, минулого тижня представники США, ЄС та Великої Британії відвідали ОАЕ, щоб спільно зупинити постачання підсанкційних товарів до Росії.

Вони просили ОАЕ надати детальну інформацію про експорт і реекспорт товарів, які можуть використовуватись як в цивільних, так і військових цілях.

Представник Державного департаменту США повідомив, що делегація США прибула в ОАЕ для обговорення постачання товарів, зокрема, подвійного призначення, які підтримують російський військово-промисловий комплекс.

Reuters повідомляє, що захід занепокоєний тим, що компанії з ОАЕ експортують санкційні товари, такі як комп'ютерні чипи, електроніка і техніка, до Росії, які потім можуть бути використані проти України.

Офіційні представники ОАЕ повторили свою обіцянку введення заходів експортного контролю, які заборонять експорт санкційних товарів з вересня 2023 року. Проте, поки що вони не надали доказів цих дій.

Джерело: Еспресо