Байден закликав Конгрес ухвалити допомогу Україні до канікул, аби не зробити подарунок Путіну

Президент США відбув зустріч з президентом України Володимиром Зеленським в Білому домі. Байден заявив про свою підтримку Україні і запевнив, що США стоятимуть на боці України.

Під час зустрічі з Зеленським, Байден зазначив, що США не можуть дозволити Путіну досягнути успіху. Про це повідомляє NBC News.

Перед зустріччю в Овальному кабінеті з Зеленським, Байден виступив кілька хвилин і заявив, що США стоять перед "точкою перелому" і не дозволять Путіну перемогти війну з Україною. Він закликав Конгрес бути на боці України та захищати свободу.

Президент США також прокоментував, що невихід пакету допомоги для України та Ізраїлю стане найбільшим різдвяним подарунком для Путіна. За словами Байдена, Конгрес повинен виділити додаткове фінансування для України, перше ніж йти на святкові канікули, щоб не дати Путіну найбільший різдвяний подарунок.

Ця поїздка Зеленського до Вашингтона - третя з початку війни. У вересні він також зустрічався з Байденом в Овальному кабінеті.

США виділяють Україні допомогу у розмірі $200 млн. Про це повідомив президент США Джо Байден на зустрічі з Зеленським у Білому домі.

Сьогодні, 12 грудня, президент України Володимир Зеленський провів зустріч з американськими сенаторами, яку останні назвали дуже потужною.