Білий дім обговорив виробництво зброї для України із представниками оборонних компаній

Американські оборонні компанії обговорюють виробництво зброї для України

Представники провідних американських оборонних компаній зустрілися з президентською адміністрацією США, щоб обговорити можливості постачання зброї для України. Зустріч відбулася у Вашингтоні і тривала п'ять годин. Учасники обговорили питання безпілотників, боротьби безпілотників та розмінування. Також обговорено можливість надання додаткової військової допомоги Україні.

Голова Ради національної безпеки Білого дому Джейк Салліван скликав зустріч з метою надання допомоги Україні та прогресу в боротьбі на передовій.

Учасники зустрічі включали очільників компаній, що займаються виробництвом безпілотників, а також представників інших оборонних компаній.

За словами адміністрації США, зустріч дала змогу дізнатися про нові технології та можливості промисловості США з метою застосування їх в Україні.

США намагаються розширити доступ України до найновітніших американських технологій.

Раніше Білий дім заявляв, що посилення протиповітряної оборони України є пріоритетом у формуванні нових списків зброї для надання допомоги Україні. Адміністрація США продовжує контролювати використання наданої зброї.

Нагадаємо, що Сполучені Штати зараз не можуть надати Україні нові пакети військової допомоги через обмеження бюджету.