Від 10800 гривень на дитину: в Україні почали приймати заявки на нову грошову допомогу

Українці можуть отримати фінансову допомогу на дитину

Благодійна організація "СОС Дитячі селища" відкрила можливість отримати фінансову допомогу в розмірі 10,8 тис. гривень на дитину.

Організація розробила два варіанти реєстрації для отримання грошової виплати.

Перший тип допомоги розрахований на дітей до 18 років, прийнятих протягом 2024 року прийомними сім'ями, дитячими будинками сімейного типу або опікунами. Заявники повинні проживати в певних областях України.

Для отримання грошової допомоги необхідно надати деякі документи, зокрема згоду на обробку персональних даних, дозвіл на обробку персональних даних дитини, копію посвідчення особи та інші.

Другий тип допомоги надається сім'ям, які усиновили дитину чи дітей в Україні. Розмір допомоги також становить 10,8 тис. гривень за усиновлення однієї дитини та 14,4 тис. гривень за усиновлення дитини з інвалідністю.

Для отримання цієї допомоги необхідно також надати відповідні документи, такі як дозвіл на обробку особистих даних, оригінал згоди на обробку персональної інформації дитини, копію рішення суду про усиновлення та інші.

Для отримання фінансової допомоги потрібно зареєструватись на відповідній формі на сайті організації. Після цього з заявником зв'яжуться і нададуть детальну інструкцію з отримання виплати.

Більше інформації про отримання грошової допомоги одиноким матерям та батькам можна знайти на сайті організації.