Білорусь будує нове військове містечко поблизу українського кордону (фото)

Міністерство оборони Білорусі планує побудувати нове військове містечко поруч з українським кордоном. Про це повідомило білоруське Радіо Свобода.

За інформацією видання, будівництво планується розпочати у 2023 році і завершити у 2027 році. Перша черга проєкту має бути закінчена у березні 2024 року.

У травні самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко оголосив про створення "Південного оперативного командування" у Збройних силах, тому журналісти пояснюють цю будівництво новим військовим об'єктом.

Місце будівництва офіційно не розголошується, але джерела видання зафіксували будівництво на території колишнього піонерського табору "Чайка" в Гомельському районі, недалеко від кордону з Україною.

Український військовий експерт Олег Жданов вважає, що нове військове містечко ймовірно розмістять гарнізоном для охорони кордону. Він також не виключає можливості побудови подібних об'єктів вздовж українського кордону в разі політичного зближення Білорусі та Росії та зміни доктрини на агресивну.

Попередньо, Олександр Лукашенко заявив, що Росія завершила розгортання тактичної ядерної зброї в Білорусі, що стало причиною зростання загроз Росії проти Заходу.