"Більше не становитиме загрози" ‒ Сорос прогнозує розпад Росії

Після перемоги України у війні Росія розпадеться як імперія.

При цьому перемога України ‒ єдиний спосіб закінчити війну. Про це у виступі на Мюнхенській безпековій конференції сказав американський мільярдер Джордж Сорос.

Він підкреслив, що до жовтня 2022 року Україна вже перемагала на полі бою. Але Росія з допомогою Ірану почала застосовувати безпілотники та бомбардувати ракетами критичну інфраструктуру. Це змусило Україну зайняти оборонну позицію.

За словами Сороса, армія РФ нині перебуває у відчайдушному становищі. Вона погано керована, оснащена та деморалізована. Тому російський диктатор Володимир Путін почав активніше застосовувати терористів групи "Вагнера".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Путін наказав Пригожину здобути перемогу до річниці російського вторгнення в Україну 24 лютого. Він намагається оточити українських захисників міста Бахмут, де має чисельну перевагу. Можливо, йому це вдасться, але я вважаю це малоймовірним, бо українська армія чинить сильний опір. І щойно Україна зможе застосувати обіцяну зброю, все зміниться", ‒ заявив Сорос.

Мільярдер вважає, що Україна має вікно можливостей навесні, щоб провести контрнаступ за допомогою західного озброєння. Цей наступ вирішить долю війни.

"Країни колишнього СРСР з нетерпінням чекають на поразку росіян в Україні, тому що хочуть відстояти свою незалежність. Це означає, що українська перемога сприятиме розпаду Російської імперії. Росія більше не становитиме загрози для Європи та світу", ‒ наголосив Сорос.

Цього року Росія зосередиться на окупації більшої території у Донецькій та Луганській областях. Разом з тим Україна цілком реально може до літа звільнити Крим від загарбників. Про це розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Наступні кілька місяців будуть визначальними у війні України з Росією. А от ключовою битвою стане боротьба за Крим. Україна не буде в безпеці, поки російські військові перебувають на півострові, вважає колишній командувач військ США в Європі генерал Бен Годжес.