Блінкен: Ізраїль прийняв пропозицію про звільнення заручників

Майкл Блінкен узгодив досягнення угоди з Ізраїлем
Майкл Блінкен узгодив досягнення угоди з Ізраїлем

Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу прийняв пропозицію США щодо звільнення заручників. Цю інформацію він надав журналістам під час свого візиту до Ізраїлю.

"Під час дуже конструктивної зустрічі з Нетаньягу він підтвердив мені, що Ізраїль приймає пропозицію про перехідний період, що він її підтримує", - сказав Блінкен.

Тепер Блінкен закликав ХАМАС зробити таке ж рішення, після чого сторони, разом з посередниками - США, Єгиптом і Катаром, повинні зібратися і домовитися про виконання угоди.

"Тепер ХАМАС повинен зробити те ж саме, а потім сторони, за допомогою посередників - США, Єгипту і Катару - повинні зібратися разом і завершити процес досягнення чітких домовленостей про те, як вони будуть виконувати зобов'язання, взяті на себе в рамках цієї угоди", - зазначив він.

Ізраїль продовжує підтримувати свою прихильність до угоди, але є принципові питання, які викликали розрив у відносинах з ХАМАС. Дипломати продовжують працювати над урегулюванням цих питань.

Блінкен планує відвідати Єгипет і Катар після Ізраїлю для отримання оновленої інформації про зусилля цих країн у домовленостях з ХАМАС. Міністр оборони Йоав Галант закликав використати дипломатичний тиск США для прийняття угоди.

"Чим довше це триватиме, тим більше заручників страждатимуть, можливо, загинуть, і тим більше станеться інших речей, які унеможливлять це, тому ми так інтенсивно зосереджені на тому, щоб це було зроблено і зроблено зараз", - сказав Блінкен.

Адміністрація Байдена сподівається, що припинення вогню в Газі допоможе нормалізувати відносини між Ізраїлем і Саудівською Арабією.

Джерело: Українська правда

Читайте також