Блокування вантажного руху через кордон з Польщею і Словаччиною. Перевізники назвали суму збитків

Захист кордонів призвів до значних фінансових втрат для перевізників. За даними прикордонників, в черзі на кордоні з Словаччиною та з боку ЄС стоїть до 4 тисяч автомобілів. Щодня це призводить до втрати доходу в розмірі 350 євро на кожного перевізника для кожної машини. Про це розповів Володимир Балін, віце-президент Асоціації міжнародних автоперевізників України, у своєму інтерв'ю для газети "Главком".

У разі подання позовів до уряду Польщі вирішувати цю ситуацію має уряд України, заявив Балін. Також він додав, що адвокати Асоціації міжнародних автоперевізників намірені подати позови проти організаторів страйку та проти тих місцевих органів влади, які його дозволили.

Балін заявив, що багато асоціацій перевізників у Польщі не підтримують страйк. Проте, вони все ж підтримують вимоги, які висувають страйкарі. За словами Баліна, варто було раніше прийняти більш жорсткі заходи відносно польських перевізників, які підтримують страйк, оскільки на 1/3 їх автомобілів їздять українці. Він також зазначив, що потрібно поставити питання про повернення українських перевізників додому, оскільки вони необхідні країні. Проте наразі даний питання не обговорюється в українській владі.

Балін також вважає, що ця ситуація стане серйозним аргументом для всіх польських перевізників.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники заблокували рух вантажного транспорту через три пункти пропуску: "Корчова - Краківець", "Гребенне - Рава-Руська" та "Дорогуськ - Ягодин". Протест планується тривати до 3 січня. На ранок 18 листопада в чергах на заблокованих КПП стояло приблизно 2800 вантажівок.

Як повідомлялося, польські перевізники, що блокують пропускні пункти на кордоні з Україною, не пропускають цистерни з паливом та гуманітарні вантажі для України. Українські урядовці повідомили про такі випадки польській владі. Також Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з асоціаціями та перевізниками створило штаб допомоги українським водіям з метою забезпечення ними їжею, питною водою, медикаментами та паливом.