Bloomberg дізналася реакцію США та Британії на "ядерну співпрацю" Росії та Ірану

Реакція США та Британії на ядерну співпрацю Росії та Ірану
Реакція США та Британії на ядерну співпрацю Росії та Ірану

США та Британія занепокоєні тим, що Росія передає Ірану секретну інформацію та технології, які можуть сприяти його ядерній зброї. Про це повідомило агентство Bloomberg.

Західні чиновники, які не названі, стверджують, що Кремль останнім часом підсилив співпрацю з Іраном з метою помічати його в ядерній зброї.

Цю тему обговорювали чиновники США та Великобританії у Вашингтоні під час зустрічі прем'єр-міністра Кіра Стармера з президентом Джо Байденом в Білому домі. Вони висловили занепокоєння щодо ескалації військових зв'язків між Росією та Іраном.

Представник Ради національної безпеки Білого дому заявив, що адміністрація Байдена була глибоко занепокоєна ядерною діяльністю Ірану. За його словами, США готові використати всі можливості, щоб запобігти будь-якій ядерній ескалації з іранського боку.

Під час візиту до Лондона держсекретар США Ентоні Блінкен зазначив, що Росія обмінюється з Тегераном ядерними технологіями. Він також сказав, що Росія отримала від Ірану ракети Fath-360.

Зазначено, що Блінкен та міністр закордонних справ Британії Девід Леммі погодилися, що ядерна програма Ірану ніколи не була настільки просунутою.

Іран стверджує, що не має наміру розробляти ядерну зброю, але існують опаски, що він може це зробити у відповідь на конфлікт з Ізраїлем.

Аналітики вже оцінили можливість ядерної ескалації з боку Росії відповідно до ударів, завданих по Росії.

Читайте також