Боєць 110-ї ОМБр розповів про вихід з Авдіївки та втрати ЗСУ

Атаки росіян на позицію "Зеніт" та складнощі відходу з тієї ділянки

Військовослужбовець 110 окремої механізованої бригади ЗСУ Віктор Біляк розповів, що під час оборони позиції "Зеніт" росіяни найчастіше обстрілювали її з мінометів, танків, броньованих машин піхоти та дронів-камікадзе.

Під час відходу з позиції була погана видимість, але це не завадило військовим наводити вогонь на противника. Біляк розповів, що під час відходу від "Зеніту" були застосовані міномети 120 мм, танки, дрони-камікадзе, а також атакувалися ракетами і "Градами".

Загиблі та поранені захисники

Віктор Біляк розповів про своє самопочуття після атаки: "У мене все добре, лишень шрам на лиці та кілька поранень". Інші бійці, які відійшли з позиції, були легкопораненими.

Однак, важкопоранених мали евакуювати, але їх так і не змогли вивезти. Солдатам невідомо причини, чому евакуація не відбулася.

Також Біляк повідомив про розстріл бійців, які не змогли вийти з Авдіївки. За його словами, загиблих на позиції "Музей" були шістьох бійців. Також є відео, на якому можна побачити пʼять тіл на території, яку боронили військові 110 бригади. Крім того, може бути ще десяток тіл по дорозі до Авдіївки, але їхню ідентифікацію можна буде провести лише методом виключення.