Бої на Харківщині: що відбувається у Вовчанську

Бої на Харківщині: що відбувається у Вовчанську

Бої тривають на околицях Вовчанська, Харківська область

У місті Вовчанську продовжуються бої, але вони відбуваються переважно за межами міста та в сусідніх селах. Про це заявив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

"Вовчанськ перебуває під контролем української влади. Вуличні бої можливі на околицях міста або в сусідніх селах, тому що дійсно йде наступ противника на сусідні села. Тактика РФ – це поступальний наступ на кожен населений пункт, на кожне село зі звітами про їхнє захоплення. Тобто вони не йдуть одразу через кілька сіл, вони закріплюються на кожному окремо", – заявив Чубенко.

Активізація бойових дій і спроби наступу російської армії поблизу Вовчанська спостерігаються вже другий день. Речник прокуратури зазначив, що поки немає чіткої інформації про цілі противника, але можливі сенарії включають відволікання уваги від Донбасу або захоплення певних частин Харківської області та розвідку боєм.

Результатом цих наступальних дій окупантів є щоденні жертви серед мирних жителів. Але завдяки активній евакуації вдається уникнути масових жертв. Дмитро Чубенко підкреслив, що люди розуміють необхідність виїзду зі своїх будинків. Зазвичай російські військові обстрілюють район з артилерії.

Читайте також: