Бойові дії стали меншими за масштабом - Сирський

Російська Федерація намагається перехопити ініціативу на полі бою

Наближається дата другої річниці від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, і Російська Федерація намагається перехопити ініціативу на полі бою.

Силам оборони України - утримувати позиції, виснажити ворога

Силам оборони України поставлені важливі завдання - утримувати позиції та виснажити ворога, завдаючи йому максимальних втрат. Про це заявив командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський в інтерв'ю Reuters.

"Наші цілі залишаються незмінними: утримувати наші позиції, виснажити ворога, завдавши йому максимальних втрат", - зазначив генерал.

Зменшення бойових дій

За словами Олександра Сирського, бойові дії з обох сторін наразі менші за масштабом. Він також зазначив, що ворог, ймовірно, навчився реагувати і запобігати втратам. За словами генерала, "наступи на рівні батальйону - велика рідкість".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Російські окупаційні війська наступають в різних напрямках

Російські окупаційні війська продовжують наступати на різних напрямках уздовж східного фронту, зокрема, ворог намагається захопити промисловий регіон. Командування Росії не зважає на значні втрати військових і боєприпасів, зауважив Олександр Сирський.

Помилли ворога і контратаки ЗСУ

Генерал також розповів, що ворог сподівається відвоювати позиції, які втратив на півдні Херсонської і Запорізької областей. У свою чергу, Збройні Сили України проводять невеликі контратаки, які командувач Сухопутних військ назвав "активною обороною": не дають ворогу спокою і шукають можливості завдати удару.

Протягом минулої доби Сили оборони України відбили атаки російських окупантів на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Мар'їнському і Запорізькому напрямках, повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом 690 днів російські окупаційні війська зазнали втрат в особовому складі у розмірі 370 980 осіб. При цьому Сили оборони України знищили: 11 322 броньовані машини росіян, 6089 танків, 329 російських літаків і 324 гелікоптери, а також 23 кораблі, катери та підводний човен окупантів.

Олександр Сирський також продемонстрував російського командира, який здався у полон.